Това наистина ще ви вземе акъла! BRADVA.BG представя на читателите си изумителна история от последните дни, която ясно показва, че нещата не са винаги такива, каквито изглеждат.

Гари и Анджела Уилямс от Овъртън разбраха, че съкровищата не винаги са в пиратски сандък!

Докато двойката се разхожда на плажа в Мидълтън Сендс, Гари забелязва нещо странно в пясъка. Мазна и слузеста топка, която мирише меко казано отвратително. За ужас на съпругата му любопитството на мъжът надделява и той решава да прибере гнусната находка и да разбере какво всъщност е това. Консултира се със специалисти и когато осъзнава какво е открил буквално остава като гръмнат – та това е същинско съкровище!

Оказва се, че Гари се е натъкнал на топка Амбра! Не знаете какво е това, нали!? И нищо чудно!

Амбрата се образува в червата на кашалотите и се изхожда от морските гиганти заедно с изпражненията им, което обяснява ужасяващата му миризма. Миниатюрни количества от миризливата слуз се използват в козметичната индустрия при производството на най-скъпите и ексклузивни парфюми в света. Изключително рядък е, в миналото са убивали цели китове само за десетина грама от него, което днес е абсолютно забранено – цената му е главоломна!

Използва се и в гурме кухнята, било е в менюто на мнозина кралски особи.

Семейството е получило моментална оферта от голяма козметична компания и е продало миризливата слузеста топка за зашеметяващите 60 хиляди долара! Ето на това му се казва джакпот!/BRADVA.BG

Categories:

  • Новини
  • Щуротии

Знаете ли, че има: